logo mob crni

logo crni
logo crni
T Logo 3c p DE
logo filmofeel 2017

app store ikona google play ikona

Prijavi se na newsletter

 

Predavači

predavacipulapro2017

Goran Turković i Marko Šesnić rođeni su u Zagrebu gdje su 2008. godine i diplomirali dizajn na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu. 2006. godine osnivaju studio za grafički dizajn Šesnić &Turković i od samih početaka surađuju s filmašima na projektima filmskih plakata, uvodnih i odjavnih špica te, odnedavno, i u svim segmentima filmske promocije. Svakom projektu pristupaju s istom osnovnom misijom: pronaći kvalitetno kreativno rješenje koje će mu dati komunikacijsku snagu, dugovječnost te ga razlikovati od konkurencije. Takav pristup primjenjuju u svim područjima djelovanja: vizualnim identitetima, signalizacijama, dizajnu izložbi, dizajnu štandova, dizajnu publikacija, oglasa i promotivnih materijala, dizajnu za film i slično. Šesnić&Turković u zadniih desetak godina radili su dizajn za više od trideset hrvatskih filmova i profilirali se kao jedni od vodećih autora na tom polju u Hrvatskoj.

Jelka Stergel diplomirala je komparativnu književnost i sociologiju. Godine 1989. u Cankarjevu domu ustanovila je prvu slovensku filmsku distribuciju, a zatim i Ljubljana International Film Festival – LIFFe, koji je vodila 18 godina. Bila je članica žirija u Karlovym Varyma, Cannesu (Quinzaine des réalisateurs), Trstu itd. Potpredsjednica je programskog savjeta Televizije Slovenija, predstavnica Slovenije u Eurimagesu i voditeljica međunarodnih odnosa Slovenskog filmskog centra.

Ankica Jurić Tilić
diplomirala je komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Profesionalno se usavršavala na EAVE-u, članica je ACE-a, Producers on Move i Europske filmske akademije. Producirala je više od 20 igranih filmova, nekoliko TV serija i niz kratkih filmova. Kod publike je bila najuspješnija serija dječjih filmova po Kušanovim romanima, a od novijih naslova međunarodno najuspješniji bili su «Zvizdan» Dalibora Matanića (premijera u službenom programu canneskog filmskog festivala 2015., nominacija LUX Prize, hrvatski kandidat za Academy Awards, 30 nagrada) i «Ne gledaj mi u pijat» Hane Jušić (premijera Venice Days 2016., 15 međunarodnih filmskih nagrada).

Bert Beyens studirao je režiju u Briselu, u Belgiji, na RITCS-u (sad: Kraljevski institut za kazalište, film i glazbu, Škola umjetnosti Visoke škole Erasmus). G. 1988, snimio je Jan Cox, A Painter’s Odyssey, dugometražni dokumentarni film (koscenarist i koredatelj Pierere De Clercq). Film je osvojio nagradu za najbolji biografski film na Međunarodnom festivalu fima i umjetnosti u Montrealu 1989. g. Bert Beynes je radio za film i televiziju dok nije dobio poziv da se pridruži Odsjeku za film na RITCS-u kao redovni profesor (1994). G. 2001. imenovan je ravneteljem Škole. Na toj je funkciji bio tri mandata po četiri godine (2001. - 2013.) U razdoblju od 2005. do 2009., bio je u odboru VAF-a (Flamanskog audiovizualnog fonda). Bio je član VAF-ovog savjetodavnog povjerenstva za dokumentarne TV serije (2011. - 2013.). Trenutno je dio VAF-ovog povjerenstva za igrane filmove. Od 2008. do 2010. bio je potpredsjednik za financije i prikupljanje sredstava CILECTA-a (Međunarodnog udruženja filmskih i TV škola). Od 2010. do 2014. bio je blagajnik odbora GEECT-a (Europske grupacije filmskih i TV škola). Od listopada 2014. g. je predsjednik GEECT-a i član izvršnog odbora CILECT-a. Član je Društva belgijskih redatelja. Bert Beynes također je član Europske filmske akademije (EFA).

T Logo 3c p DE

logo filmofeel 2017


app store ikona google play ikona

Prijavi se na newsletter

 
image

Lokacije

14 festivalskih lokacija

Opširnije
predsjednica hr

Min kulture logo

GRAD PULA LOGO

zupanijodjelzakulturu

pulaplus