logo mob crni

logo crni
logo crni
T Logo 3c p DE
logo filmofeel 2017

app store ikona google play ikona

Prijavi se na newsletter

 

RED filmska radionica za djecu

dnatives

Pulski filmski festival pretvara maštu u stvarnost! U suradnji s međunarodnim tvrtkama RED i MYTHERAPY i ove godine organizira filmsku kreativnu radionicu za djecu – RED WORKSHOP FOR DIGITAL NATIVES - osmišljenu u suradnji s Dadom Valentićem, osnivačem Mytherapy studija, vodeće tvrtke za digitalni mastering sa sjedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu, te uz podršku tvrtki Red Digital Cinema i Adobe.

Želiš li biti scenarist, redatelj, kostimograf ili glumac? Vrata radionice su otvorena, proviri u svijet svega što si dosad mogao/la vidjeti samo na malim i velikim ekranima i uz zaljubljenike u kinematografiju i najsuvremeniju tehnologiju, budi dio ove kreativne i uzbudljive priče i ostvari vlastiti film.

Glavni je cilj radionice uputiti mlade u najnovija dostignuća na polju filmske industrije i digitalne tehnologije te na taj način otkriti i potencijalne buduće zvijezde digitalne kinematografije. Uz stručno vodstvo, sudionici radionice napisat će i producirati svoj kratki film, snimiti ga koristeći RED DRAGON kamere, montirati u REDucation post-produkcijskom studiju te pogledati svoja ostvarenja na velikom platnu. I sve to na nivou profesionalnih filmskih redatelja!

Radionica se održava na engleskom jeziku, a prijaviti se mogu svi u dobi od 12 do 16 godina.

O PROGRAMU:
Program je podijeljen na praktični i edukativni dio, uz posebna predavanja organizirana u suradnji s vodećim filmskim profesionalcima. Svi sudionici radionice imat će jedinstvenu mogućnost korištenja najmodernijih kamera te dobiti priliku da, korak po korak, nauče sve što je vezano uz produkcijske i post-produkcijske procese poput holivudskih profesionalaca. Korištenjem naprednih alata za snimanje i prikazivanje svojih ostvarenja, sudionici kampa upoznat će se s najsuvremenijim tehnologijama u filmskom svijetu, kao i svim segmentima filmske i televizijske industrije, iza i ispred kamere, uključujući:

• Kreativno pisanje
• Režiju
• Glumu
• Kinematografiju
• Kostimografiju i šminku
• Montažu
• VFX , Colour grading
• Sound

Mjesto održavanja radionice: Gradska knjižnica i čitaonica Pula (multimedijalna dvorana).
Datumi i termini radionice: od 13. do 20. srpnja 2017.


juditafoto Judita Gamulin (1992.), voditeljica radionice, apsolventica je MA studija Filmske i televizijske režije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Završila je BA studij Montaže na Akademiji u Zagrebu. Zadnjih 5 godina paralelno radi u filmskoj produkciji kao montažerka, skripterica, asistentica režije i redateljica. Njen kratkometražni igrani film Cvijeće nominiran je za studentskog Oscara Američke filmske akademije 2016. godine.

Dado press 2014 5 350 Dado Valentić, začetnik i kreator RED radionice za digitalnu generaciju te osnivač vodećeg londonskog studija Mytherapy za digitalni mastering iz čijih je radionica izašlo više od 80 dugometražnih filmova, između ostalih Totalni opoziv (Total Recall), Sherlock Holmes, Guliverova putovanja (Gulliver's Travels), Mr. Nice, Igra prijestolja (Game of Thrones) i mnogi drugi. Dado Valentić radio je za brojne poznate i priznate tvrtke poput Yves Saint Laurenta, Chanela, Armanija, Bentleya, Jaguara, Orange, Coca-Colu, Nike, Christiana Diora i Speedo. Dobitnik je brojnih nagrada: za reklamu godine na British Television Advertising Awards i klijenta T-mobile, Zlatnog lava u Cannesu za Philips, nagradu Britanske akademije filmskih i televizijskih umjetnosti (BAFTA) za Best Specialist Factual Programme – Flying with Monsters 3D, Zlatnog lava u Cannesu za Nikeovu reklamu Write the Future. Iznimno je cijenjen za svoj doprinos u razvoju boje za digitalne filmske kamere. Predaje na Međunarodnoj akademiji kolorista (International Colourist Academy) i redovan je gost-predavač na najznačajnijim filmskim festivalima diljem svijeta.

Ambrela - Kino uz more

RedLogo

mytherapy redesign logo 2014

T Logo 3c p DE

logo filmofeel 2017


app store ikona google play ikona

Prijavi se na newsletter

 
image

Lokacije

14 festivalskih lokacija

Opširnije
predsjednica hr

Min kulture logo

GRAD PULA LOGO

zupanijodjelzakulturu

pulaplus