logo mob crni

logo crni
logo crni
T Logo 3c p DE
logo filmofeel 2017

app store ikona google play ikona

Prijavi se na newsletter

 

Okrugli stol

Televizija kao medij umjetnika: Predstavljanje projekta Nove kolekcije (HRT – HTV3)
Sudjeluju: Branka Benčić, Ana Hušman, Damir Žižić, Kristijan Kožul, Vladislav Knežević, Tomislav Pulić. Moderira: Vlatka Kolarović
Ponedjeljak, 17. srpnja u 14:30 I Giardini

Nove kolekcije projekt su Trećeg programa Hrvatske televizije (HRT – HTV 3). Riječ je o specifičnom projektu Hrvatske radiotelevizije koji je usmjeren podršci umjetnicima i umjetničkoj proizvodnji pri stvaranju novih audiovizualnih djela. Tijekom 5 tjedana gledatelji Hrvatske televizije (HRT – HTV) mogli su vidjeti seriju novo produciranih videoradova i instalacija poznatih hrvatskih umjetnika koji su proizvedeni u okviru Hrvatske radiotelevizije, a koji propituju granice medija, televizije i stvarnosti. Umjetnički projekt Nove kolekcije autorski potpisuje Tomislav Pulić, kustosko-savjetnički tim na projektu čine povjesničarka umjetnosti i kustosica Branka Benčić i redatelj i medijski umjetnik Vladislav Knežević. Urednica je i voditeljica emisije Vlatka Kolarović. U “prvoj sezoni” realizirano je 5 video radova sljedećih umjetnika: Lightune G. (Bojan Gagić i Miodrag Gladović), Dalibora Martinisa, Tomislava Šobana, Kristijana Kožula/ Damira Žižića te umjetnice Ane Hušman, dok je nulta epozoda posvećena antologijskim radovima umjetnika iz 1970-ih i 1980ih (Galeta,Trbuljak, Martinis, Iveković) donoseći povijesni kontekst i ukazujući na kontinuitet odnosa umjetnosti i televizije.

Izbor iz Novih kolekcija prikazije se u okviru popratnog programa Pulskog filmskog festivala - Cinemaniac > Misliti film, izložbe Video televizija anticipacija, u MMC Luka.

T Logo 3c p DE

logo filmofeel 2017


app store ikona google play ikona

Prijavi se na newsletter

 
image

Lokacije

14 festivalskih lokacija

Opširnije
predsjednica hr

Min kulture logo

GRAD PULA LOGO

zupanijodjelzakulturu

pulaplus