logo mob crni

logo crni
logo crni
T Logo 3c p DE
logo filmofeel 2017

app store ikona google play ikona

Prijavi se na newsletter

 

Predavanja

Ovogodišnja predavanja:

Popularne teme i motivi u europskim studentskim filmovima
Predavač: Bert Beyens, redatelj - predsjednik GEECT-a, Europske grupacije filmskih i TV škola, Belgija
Ponedjeljak, 17. srpnja u 10:00 I  HGK

Filmovi na kojima studenti rade tijekom svoga obrazovanja iznimno su bitni iz nekoliko razloga. Uz, naravno, njegovanje novih i inovativnih estetika, studentski film odraz je kreativnog zajedničkog rada koji proizlazi iz sinergije budućih filmskih profesionalaca, osoba o kojima ovisi budućnost kinematografije jedne zemlje. Upravo zato, vrlo je zanimljivo usporediti teme i estetike koje njeguju mladi filmaši - u njima se krije odgovor na pitanje kakva nas filmska budućnost očekuje. U goste nam dolazi Bert Beyens, predsjednik GEECTa, koji će iznijeti svoja razmišljanja i viđenje tema i motiva koji su popularni u recentnim europskim studentskim filmovima.


Strategije plasmana filma “Zvizdan” u zemlji i inozemstvu: Studija slučaja
Predavačica: Ankica Jurić Tilić, producentica - Kinorama, Hrvatska
Utorak, 18. srpnja u 10:00 I HGK

Svaki se novi film na svjetskom tržištu bori s nekoliko desetaka tisuća naslova koji izlaze te godine – osigurati vidljivost gotovo je nemoguć zadatak. Otuda proizlazi potreba za stvaranjem svijesti o budućem filmu dok je još u fazi razvoja. Uz nimalo lagan zadatak razvoja i produkcije projekta, neophodno je sustavno raditi na njegovoj vidljivosti, i na domaćem i na međunarodnom tržištu. Filmu s malog tržišta, festivalski plasman bit će ključan za buduću međunarodnu distribuciju i prodaju, a na domaćem će tržištu vrijediti neka druga pravila. «Zvizdan» Dalibora Matanića film je koji je imao izuzetan festivalski put, izrazitu vidljivost i značajnu međunarodnu prodaju. Na primjeru ovog filma pokazat ćemo koliko je tome pridonijela strategija plasmana, koliko stručna pomoć a koliko sreća.


Filmski plakat i ostalih stotinjak stvari
Predavači: Marko Šesnić i Goran Turković, grafički dizajneri - Šesnić&Turković, Hrvatska
Srijeda, 19. srpnja u 10:00 I HGK

Grafički dizajn za film nije samo filmski plakat. Na promociji filma radi veliki tim ljudi: producenti, stručnjaci za odnose s javnošću, montažeri foršpana, distributeri, sales agenti, kinoprikazivači i - dizajneri vizualnih komunikacija. Grafički dizajn je alat koji se koristi u svim fazama filmske promocije, od prezentacije razvoja projekta, preko promocije za vrijeme snimanja, kontinuirane promocije na društvenim mrežama, festivalske promocije, podrške sales agentima, kinodistribucije te VOD i TV promocije. Na primjerima dvadesetak dugometražnih igranih filmova, čiji dizajn smo radili, prezentirati ćemo što se u kojoj fazi filmske promocije dizajnira i zašto je važno imati sustavnu i kontinuiranu vizualnu promociju.

NAPOMENA: Predavanje će se održati na hrvatskom jeziku.


Uloga međunarodne suradnja i festivala u promociji i distribuciji filma
Predavačica: Jelka Stergel, šefica međunarodnih odnosa i direktorica Festivala slovenskog filma
Četvrtak, 20. srpnja u 10:00 I HGK

Jedno od vrlo važnih pitanja kada govorimo o plasmanu audovizualnih projekata je međunarodni aspekt promocije te osobito njegov festivalski život. Zbog svih specifičnosti u kojima se danas nalazi audiovizualno tržište na području naše regije i Europe, važno je osmisliti pametne strategije međunarodne promocije i festivalske distribucije, ali i promisliti društvene, ekonomske i vremenske komponente koji utječu na navedeno. Pitanje međunarodne suradnje vrlo je važno, kako u aspektu pretprodukcije i produkcije, tako i tijekom postprodukcije, kada su za život filma nakon premijere upravo razvijeni međunarodni odnosi (ko)producenata ključ uspješnije recepcije audiovizualnih projekata kod publike. Pulski filmski festival ugostit će Jelku Stergel, šeficu međunarodnih odnosa i direktoricu Festivala slovenskog filma, koja će na temelju dugogodišnjeg iskustva i vlastite ekspertize podijeliti razmišljanja i savjete kada je riječ o ulozi međunarodne suradnje i festivala u promociji i distribuciji nezavisnog europskog filma.

NAPOMENA: Predavanje će se održati na hrvatskom jeziku.

T Logo 3c p DE

logo filmofeel 2017


app store ikona google play ikona

Prijavi se na newsletter

 
image

Lokacije

14 festivalskih lokacija

Opširnije
predsjednica hr

Min kulture logo

GRAD PULA LOGO

zupanijodjelzakulturu

pulaplus