logo mob crni

logo crni
logo crni
T Logo 3c p DE
logo filmofeel 2017

app store ikona google play ikona

Prijavi se na newsletter

 

Ocjenjivački sud

ZIRIHRVATSKI64

Ocjenjivački sud Hrvatskog programa:

Josip Grozdanić, Zrinko Ogresta, Mladen Ožbolt, Ivana Zozoli, Vedran Živolić

Josip Grozdanić (1969.) diplomirao je na Fakultetu strojarstva, brodogradnje i zrakoplovstva u Zagrebu. Piše filmske kritike za Hrvatski filmski ljetopis, Zapis, Vijenac, HRT-ovu emisiju Savršeni svijet i radijske emisije Filmoskop, Licem u lice, Filmomanija. Predavao je na Školi medijske kulture Dr. Ante Peterlić i žirirao na brojnim festivalima, primjerice kao član FIPRESCI-ja na 18. Motovun Film Festivalu.

Zrinko Ogresta (1958.) hrvatski je scenarist i redatelj, profesor i voditelj studija režije igranog filma na Akademiji u Zagrebu te član Europske filmske akademije. Diplomirao je režiju 1982. godine u Zagrebu. Autor je cjelovečernjih filmova koji su nagrađivani na uglednim festivalima: Krhotine (nominacija za Europsku filmsku nagradu), Isprani (Prix Italia), Tu (Srebrni kristalni globus u Karlovym Varyma), S one strane (posebno priznanje na Berlinaleu). Trostruki je pobjednik Pulskog filmskog festivala: Isprani (1995), Tu (2003) i S one strane (2016).

Mladen Ožbolt (1957.) diplomirao je 1982. na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Na filmu je počeo raditi iste godine kao asistent scenografa u Sofijinu izboru. U brojnim filmovima bio je izvođač scenografije, set-dreser ili umjetnički direktor, a u nekima scenograf: Janosz, Veliki bijeg, Arséne Lupin, Mirotvorac, Winnetou. Radio je i u domaćim filmovima i serijama: Zlatne godine, Prezimiti u Riju (Zlatna arena), Armin, Oprosti za kung fu, Put Lubenica (Zlatna arena), Crnci, Metastaze, Zvizdan itd.

Ivana Zozoli Vargović (1979.) diplomirala je 2002. godine na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu, a 2013. godine završila je studij kostimografije na istom fakultetu. Isprva radi kao asistentica kostimografa u kazalištu (HNK, Kazalište Trešnja, Dubrovačke ljetne igre), a zatim i na filmu: Iza stakla, Put lubenica, Snivaj zlato moje, Družba Isusova itd. Radila je kao kostimografkinja na filmovima i serijama Crno-bijeli svijet I i II, Patrola na cesti, Sve najbolje (Zlatna arena), Narodni heroj Ljiljan Vidić, Kosac, Hitac, Ti mene nosiš, Crnci i dr.       

Vedran Živolić (1986.) magistrirao je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Član je ansambla Zagrebačkog kazališta mladih od 2010. godine. Dobitnik je Zlatne arene za glumu u filmu Lazar redatelja Svetozara Ristovskog.


fedeorahrvatski

Ocjenjivački sud Federacije filmskih kritičara Europe i Mediterana FEDEORA

Ondrej Biba, Natascha Drubek
, Marijana Jakovljević

Ondrej Biba je filmski kritičar, novinar, autor i radijski voditelj. Studirao je na Ekonomskom fakultetu u Pragu i na King’s Collegeu u Londonu. Ima doktorat iz filozofije znanosti te je gost predavač na Zapadnočeškom sveučilištu. Radi kao programski savjetnik i voditelj na nekoliko filmskih festivala.

Natascha Drubek je istraživačica, autorica i urednica iz srednjoeuropskog i istočnoeuropskog filma i kulture. Doktorirala je slavensku književnost na Sveučilištu u Münchenu. Radila je kao urednica za film u časopisu ARTMargins (2003–2014) i glavna urednica časopisa Apparatus (2015). Godine 2016. bila je gostujuća profesorica na Slobodnom sveučilištu u Berlinu.

Marijana Jakovljević diplomirala je komparativnu književnost i francuski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Piše o književnosti, klasičnoj glazbi, filmu, kazalištu, duhovnosti i teologiji. Ove godine jedna je od selektorica filmova za Dane hrvatskog filma.


Žiri mladih filmofila 64. Pule:

Hrvatski program (hrvatski film i koprodukcije)

Matej Beluhan (1993.), student
Rahela Vešković (1990.), filmska kritičarka
Karlo Žganec (1996.), student

T Logo 3c p DE

logo filmofeel 2017


app store ikona google play ikona

Prijavi se na newsletter

 
image

Lokacije

14 festivalskih lokacija

Opširnije
predsjednica hr

Min kulture logo

GRAD PULA LOGO

zupanijodjelzakulturu

pulaplus