logo mob crni

logo crni
logo crni
T Logo 3c p DE
logo filmofeel 2017

app store ikona google play ikona

Prijavi se na newsletter

 

Pula PROfessional

MISIJA
Pula PRO je prateći program Pulskog filmskog festivala koji putem predavanja, rasprava i drugih interaktivnih događanja okuplja hrvatske i europske studente i profesionalce iz područja audiovizualne djelatnosti.

VIZIJA
Pula PRO želi biti središnje mjesto susreta, upoznavanja i razmjene dobrih praksi AV-profesionalaca u Jugoistočnoj Europi.

Pula PRO 2017
Cilj Pula PROfessional programa u 2017. godini bit će okupljanje AV-profesionalaca i studenata kako bi se analizirale uspješne prakse predstavljanja i promocije filma javnosti te života filma nakon same filmske premijere. Serija predavanja vrhunskih filmskih profesionalaca istaknut će važnost strateškog planiranja procesa marketinga i razvoj tehnika odnosa s javnošću u AV-industriji, s naglaskom na dugometražnim i kratkometražnim filmovima. Razgovarat će se o novim distributivnim kanalima i njihovoj transformaciji u posljednjih dvadesetak godina te će se predstaviti nekoliko studija slučajeva.

Na panel-diskusijama raspravljat će se o važnosti i ulozi promocije i gledanosti filma te dati osvrt na mogućnosti promocije filmova u hrvatskom i europskom medijskom okruženju.


Program

PREDAVANJA
Svake godine predavanja imaju određenu zajedničku temu. Predavači su birani profesionalci, ali i profesori visokih škola i sveučilišta.

PANEL-RASPRAVE
Cilj je panel-rasprava pokrenuti razmjenu mišljenja i ideja o aktualnim temama iz područja audiovizualne djelatnosti između panelista i gostiju Festivala.

PROMOCIJE
U sklopu Pula PROfessional programa održavat će se promocije knjiga i drugih formata iz područja kulture, s naglaskom na filmsku umjetnost.

MLADI FILMOFILI
Projekt se organizira već niz godina te okuplja mlade i buduće profesionalce iz područja audiovizualne djelatnosti, filmske entuzijaste i ljubitelje sedme umjetnosti – s ciljem konzumiranja i promišljanja filma. Mladi filmofili gledaju filmove, razgovaraju s filmskim ekipama, upoznaju filmske autore i producente iz cijele Europe, pišu i objavljuju filmske kritike, sudjeluju na predavanjima, uživaju u Festivalu i dodjeljuju nagrade Mladih filmofila!

PREDAVAČI
Svake godine Pula PROfessional u fokus stavlja određenu temu iz područja audiovizualne djelatnosti. Predavači su vrhunski profesionalci iz područja kojim se bavi godišnja tema samog programa. Većinom je riječ o gostima Pulskog filmskog festivala koji sudjeluju u radu nekog od žirija ili su pozvani da se Festivalu pridruže ciljano kao predavači u programu.

T Logo 3c p DE

logo filmofeel 2017


app store ikona google play ikona

Prijavi se na newsletter

 
image

Lokacije

14 festivalskih lokacija

Opširnije
predsjednica hr

Min kulture logo

GRAD PULA LOGO

zupanijodjelzakulturu

pulaplus