logo mob crni

logo crni
logo crni
T Logo 3c p DE
logo filmofeel 2017

app store ikona google play ikona

Prijavi se na newsletter

 

Ocjenjivački sud

ZIRIKRATKAPULA

Ocjenjivački sud Kratke Pule:

Vanja Černjul, Pavao Pavličić, Jure Pavlović

Vanja Černjul diplomirao je snimanje na Akademiji u Zagrebu 1991. godine. Godine 1995. upisao je poslijediplomski studij filma na Fakultetu Tisch na Njujorškom sveučilištu. Osvojio je brojne nagrade, među ostalim Zlatnu arenu za film Ćaća D. Matanića i nagradu Kodak Vision za Photographer J. Steina. Dvaput je nominiran za Emmyja, i to za serije 30 Rock i Nurse Jackie. Među novijim ostvarenjima izdvajaju se serije The Deuce i Marco Polo (nagrada Društva američkih snimatelja) i film Crazy Rich Asians.

Pavao Pavličić (1946.) studirao je komparativnu književnost i talijanski jezik, a potom je na Odsjeku za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta u Zagrebu prošao sve stupnjeve od asistenta do profesora u trajnom zvanju. U mirovini je od 2016. godine. Osim znanstvenih radova, pisao je i prozu, a na filmu je surađivao kao scenarist, najviše sa Zoranom Tadićem, ali i s Brankom Ivandom, Davorom Žmegačem, Brankom Schmidtom i drugima.

Jure Pavlović (1985.) diplomirao je režiju na Akademiji u Zagrebu. Njegovi kratkometražni igrani filmovi prikazani su na festivalima poput Berlinalea i Clermont-Ferranda, i višestruko su nagrađivani. Film Piknik osvojio je nagradu Europske filmske akademije za najbolji europski kratkometražni film u 2015. godini.


fedeorakratka

Ocjenjivački sud Federacije filmskih kritičara Europe i Mediterana FEDEORA:

Ronald Bergan, Nenad Dukić

Ronald Bergan bivši je potpredsjednik FIPRESCI-ja. Predavao je književnost, kazalište i film na Sorbonni i Britanskom institutu u Parizu. Gostujući je profesor na FAMU-u. Autor je više knjiga: Sergei Eisenstein: A Life in Conflict, Jean Renoir: Projections of Paradise, The Coen Brothers, Francis Coppola: The Making of His Movies itd. Redovno piše za The Guardian.

Nenad Dukić (1947.) magistrirao je na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu. Predsjednik je FEDEORA-e, programer Filmskog festivala u Bratislavi i član Europske filmske akademije. Bio je potpredsjednik FIPRESCI-ja i umjetnički direktor beogradskog FEST-a. Producirao je film Rekvijem za gospođu J. (2017), a 2015. bio je koproducent Zvizdana Dalibora Matanića.


Žiri mladih filmofila 64. Pule

Kratka Pula

Daria Keršić (1990.), spisateljica
Rea Bušić (1995.), studentica
Adnan Bajrović (1991.), student

T Logo 3c p DE

logo filmofeel 2017


app store ikona google play ikona

Prijavi se na newsletter

 
image

Lokacije

14 festivalskih lokacija

Opširnije
predsjednica hr

Min kulture logo

GRAD PULA LOGO

zupanijodjelzakulturu

pulaplus