logo mob crni

logo crni
logo crni
T Logo 3c p DE
logo filmofeel 2017

app store ikona google play ikona

Prijavi se na newsletter

 

Češki film Baka na ledu otvorio ljetno kino pod zvijezdama

otvorenjekastelCLANAK

Sinoć je u samom centru grada, na utvrdi u Povijesnom i pomorskom muzeju Istre otvoren filmski program P.S. Pula – Kaštel u organizaciji Javne ustanove Pula Film Festival kao završnica 64. Pulskog filmskog festivala.

Uz zahvalu domaćinu na ustupanju prekrasnog prostora i svima koji su potpomogli održavanju ovog programa, naravno i publici, Ravnateljica Festivala Gordana Restović svečano je otvorila ljetno kino pod zvijezdama, predstojeći sedmodnevni program P.S. Pula – Kaštel koji se održava od 5. do 11. kolovoza 2017.

Tim povodom zaželjela je svima da se prepuste užitku filma koji su već po naslovu pozivnica za sve one koji vole dobar film.

Češki film Baka na ledu (Bába z ledu), redatelja Bohdana Sláma dobitnik nagrade za najbolji scenarij na Tribeca Film Festival 2017. i španjolski triler Čovjek s tisuću lica (El hombre de las mil caras) Alberta Rodrígueza, dobitnika nagrade za najboljeg glumca na San Sebastianu International Film Festivalu 2016., obilježili su prvu večer premijera pod zvjezdanim nebom pulskog Kaštela pred brojnim posjetiteljima i istinskim ljubiteljima vrijednih filmskih ostvarenja.

Večeras je na rasporedu triler Crni dijamant (Diamant noir) Arthur Harari, njegov prvi dugometražni film te nagrađivan od žirija na Viennale 2016, Filmfest Hamburg 2016, International Film Festival Beaune 2016., International Festival of Screenwriters 2016. i romantična drama Prepiska (La corispondenza) poznatog talijanskog redatelja Giuseppea Tornatorea, autora je brojnih poznatih naslova, među ostalim filma Malèna (2000.) i Oscarom nagrađenog Novi kino Raj (1988.).

U preostalim večerima moći će se pogledati Odisej (L’Odyssée) Jérôme Salle, Nož u našim leđima (Trespass Against Us) Adam Smith, Njegovateljica (The Carer) János Edelényi, Doviđenja, Njemačka (Es war einmal in Deutschland) Sam Garbarski, Kralj Belgijanaca (King of the Belgians) Peter Brosens, Jessica Woodworth koji su potvrdili i svoj dolazak, te će osobno predstaviti svoj film 9. kolovoza, Billy Lynn: Junak (Billy Lynn’s Long Halftime Walk) Ang Lee, Plesačica (La danseuse) Stéphanie Di Giusto, Konačni obračun (Free Fire) Ben Wheatley.

Prema odazivu publike može se zaključiti da Puljani i gosti vole odlaziti u ljetno kino na Kaštel, a ne sumnjamo da će se tražiti karta više i pokazati poseban interes za posljednju večer, kada su na rasporedu filmovi Ljubiše Samardžića Panta Rei i Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja.

T Logo 3c p DE

logo filmofeel 2017


app store ikona google play ikona

Prijavi se na newsletter

 
image

Lokacije

14 festivalskih lokacija

Opširnije
predsjednica hr

Min kulture logo

GRAD PULA LOGO

zupanijodjelzakulturu

pulaplus