logo mob crni

logo crni
logo crni
T Logo 3c p DE
logo filmofeel 2017

app store ikona google play ikona

Newsletter subscription

 

Blog mladih filmofila

Kritike i opažanja mladih filmofila

Film koji je zapečatio ljubav

Jedno od istaknutijih studentskih ostvarenja na Pula film festivalu ove godine kratkometražni je i autobiografski film Viktora Zahtile, studenta filmske i televizijske režije u Zagrebu. Autor je odlučio zabilježiti ishod trogodišnje veze sa svojim partnerom Goranom koja se privodi kraju, ogoljavajući obojicu do temelja i na svim razinama.

Film je podijeljen u pet poglavlja, gdje se u svakom na specifičan način prožimaju različiti kadrovi, ovisno o bliskosti partnera u tom trenutku. Često se koristi tehnika u kojoj se ljubavnici kroz subjektivne i polu subjektivne planove grabe pogledima i udovima dok u isto vrijeme gledatelji čuju njihove misli i razgovore nadajući se da se takva ljubav nastavlja i nakon filma. Goran i Viktor istodobno se čine i antagonistima za vrijeme situacija gdje se vidno osjeti udaljenost među njima, ali u kojima još uvijek jedan drugome izjavljuju i pokazuju ljubav. „Jer što da radimo u ovoj usranoj državi s našim mizernim prihodima nego da se volimo, jebemo i partijamo do gorkog, slatkog kraja" izraz je čistog hedonizma kojeg Viktor vidi kao jedan od produkta njihove ljubavi.

U nekim dijelovima teško je povjerovati da je riječ o dokumentarcu zbog izvrsnih redateljskih rješenja koja podebljavaju cijeli estetski dojam. Likovi su se u potpunosti i prirodno predali kameri koja je bila u rukama Karle Jurić, Elena Radošević je spojila sve u film, a za produkciju su zaslužni Laura Vuksan i Marin Leo Janković. Sve u svemu, ekipa koja stoji iza svega čini se dobra kombinacija za nova dobra ostvarenja kojih će, nadam se, biti u bliskoj budućnosti.

Film je prvi put prikazan na 12. Filmskoj reviji Kazališne akademije ove godine gdje je i osvojio nagradu za najbolju dokumentarnu režiju, a i dalje nastavlja obilaziti festivale od kojih je slijedeća prilika za pogledati ga na Motovun film festivalu. Iako su ga neki prozvali provokativnim, After party bez pretjerivanja i s debelo naglašenom dozom ljubavi iznosi svakodnevnicu života ljubavnika koji su odlučili skinuti svoje maske za film i bez ikakvog nametanja obojati isti snagom neiskvarenih emocija.

Share this article:

Kad se zagledaš u film, pazi da se i film zagleda ...

T Logo 3c p DE

logo filmofeel 2017


app store ikona google play ikona

Newsletter subscription

 
image

Venues

14 Festival venues

More
predsjednica

Min kulture logo

GRAD PULA LOGO

zupanijodjelzakulturu

pulaplus