logo mob crni

logo crni
logo crni
T Logo 3c p DE
logo filmofeel 2017

app store ikona google play ikona

Newsletter subscription

 

Promocija knjige: "Princeza koralja" / Vremeplov

Vremeplov: Princeza koralja

Najranija povijest hrvatskog filma vrlo je zahvalno područje je zainteresiranima nudi široku lepezu neistraženih problema koje treba sistematski obraditi. U periodu između dva svjetska rata domaćih je filmova snimljeno vrlo malo, a sačuvano ih još manje. To ipak ne znači da se nije snimalo. Ako nisu mogle domaće, dolazile su strane filmske ekipe.
U ovogodišnjem izdanju Kinoteke u projektu Vremeplov, namjeravamo ponovno u Hrvatsku dovesti i sa 35 mm filmske vrpce prikazati njemačko-jugoslavensku koprodukciju, film Princeza koralja iz 1937. godine. Riječ je o zabavnom filmu snimljenom u Splitu, Hvaru i ponajviše na otoku Zlarinu. U glavnim ulogama pojavljuju se tadašnji slavni gastarbajteri Ivan Petrović i Ita Rina, a glazbu je napisao splitski skladatelj Ivo Tijardović. Istog tog ljeta Tijardović je skladao i za kratki kulturni film Pjesma Jadrana, kojeg također dovodimo nakon osamdeset godina na jadransku obalu.

Ovogodišnji Pula PROfessional ugostit će i promociju knjižice Princeza koralja, zbornika filmografskih članaka, o navedenim snimanjima na Jadranu 1937. godine. Svojim tekstovima Princezu koralja analiziraju filmski arheolozi Dejan Kosanović, Daniel Rafaelić i Stanko Ferić, a Pjesmu Jadrana Leon Rizmaul. Biografiju glavnog pokretača tadašnjeg snimanja u Dalmaciji, slavnog glumca Ivana Petrovića, piše Aleksandar Erdeljanović, a filmsku glazbu Ive Tijardovića predstavlja muzikologinja Irena Paulus.

Moderiraju: Leon Rizmaul i Daniel Rafaelić
Projekcije filmova Princeza koralja i Pjesma Jadrana održat će se u subotu 22. srpnja 2017. 19 sati u Kinu Valli.

Online tickets

Promocija knjige: "Princeza koralja" / Vremeplov

T Logo 3c p DE

logo filmofeel 2017


app store ikona google play ikona

Newsletter subscription

 
image

Venues

14 Festival venues

More
predsjednica

Min kulture logo

GRAD PULA LOGO

zupanijodjelzakulturu

pulaplus